Var flexibel och spara tusenlappar på resan

 

Vissa personer kan resa jorden runt på bara ett par tusenlappar, medan andra knappt kan åka bort för en helg utan att tusenlapparna har flygigt iväg. Här kommer

tipsen på hur du kan resa billigare.

Pengar

De flest av oss vill välja vad vi lägger våra pengar på. Genom att spara in på en sak, som till exempel priset på flygbiljetten, kan vi lägga pengarna på det som vi verkligen tycker om, som spa, en längre resa eller ett lyxigare hotell. Genom att tänka igenom hur vi använder våra pengar kommer vi att bli mer nöjda med hur vi lever våra liv. Det finns både lyx på resan som är underbart att få uppleva, liksom lyx på hemmaplan. En mycket praktisk ”lyx”, ibland nästan en nödvändighet, är flyttstädning. Om du behöver flyttstädning i Karlstad eller på en annan ort i Sverige, kan du satsa på Qleano, som erbjuder flyttstädning till fasta priser. Ibland kan det också vara vara värt att betala för städhjälp inför en längre semester – så kommer du hem till ett nystädat hem.

Var flexibel

När du ska göra en utlandssemester kan du tjäna in ganska mycket pengar på att vara flexibel med både tid och resmål. Självklart påverkas vi av när vi får semester. Men om du antingen planerar god tid i förväg eller om din arbetsgivare kan låta dig flexa en eller två dagar kan du spara in tusenlappar på bara själva resan. Istället för att tänka dig att du ska resa till en särskild stad, som Rom kan du kolla upp vilka resmål som är billiga under den tid du planerar att åka iväg. Gå in på olika resebolags sajter och titta på deras lågpriskalender – där finns många biljetter till låga priser. Men kolla även vilka destinationer som de olika bolagen har, så kan du

upptäcka små pärlor som du aldrig ens har tänkt tanken på. Det finns en orsak till att du vill åka till ett ställe: vi har läst om det, vi har varit där förut eller så har vännerna berättat om hur underbart det är. Men det gäller ju alla resmål. Många av de stora resmålen kan en gång har varit ganska okända. I århundraden här folk rest till London och Paris, ja, men det finns fullt med små pärlor som Palermo eller Salzburg som väldigt få reste till för 20-30 år sedan. Det finns fullt med intressanta ställen att upptäcka och många gånger kan nya ställen också vara billigare.

Om du kollar på lågpriskalendrar ser du att det kan skilja en tusenlapp om du väljer onsdagen eller fredagen. Du måste förvisso ta semester från jobbet, men du kan räkna ut hur mycket du förlorar om du väljer att åka en dag tidigare och ta ut en semesterdag, gentemot att åka under helgen och behöva köpa en mycket dyrare biljett.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!