Bästa budgetresorna!

 

Oavsett om du är fastanställd, är student utan pengar, har en bra lön, driver ett eget företag, jobbar deltid eller är arbetslös så kommer du inte ifrån din reslust. Att

resa behöver inte kosta speciellt mycket pengar och du behöver inte vara borta i flera veckor heller. I följande text får du tips på resmål som inte kostar skjortan och vad du kan göra om du vill resa, men har en begränsad budget.

Så lyckas du hålla dig till din budget

Om du tillhör dem som inte gillar att planera dina resor kan du åtminstone planera för att du kommer vilja resa utan att bestämma exakt när eller var i ett första skede. Det vill säga, att lägga undan en summa pengar varje månad som du senare kan använda till en resa, ger dig möjlighet att utöka din resebudget och att inte behöva låsa dig kring var och när du vill resa.

Trots att flygresandet har minskat som en effekt av att människor blivit mer klimatsmarta kan det vara bra för plånboken att kolla flygbolagens lågpriskalendrar innan ni bokar en resa till exempelvis Tyskland eller liknande. Experterna menar att allt fler satsar på att resa klimatsmart och vill gärna göra det till ett bra pris dessutom. Det går i allra högsta grad att resa klimatsmart med en begränsad budget. Tåg- och bussbolagen har oftast också någon form av lågpriskalender som påminner om det koncept som de flesta flygbolag använder sig av idag.

Ett annat bra tips för att hålla dig till din budget när du reser är att välja billigare boenden. Det behöver inte nödvändigtvis vara ett mycket sämre boendealternativ bara för att det är ett billigare alternativ. Exempelvis kan du använda dig av sidor som låter dig hyra andra privatpersoners bostad medan de själva är på semester. Eller så kan du även i det här fallet använda dig av erbjudanden av olika slag.

En annan omfattande post som kan bli dyr när du är på resande fot är din matbudget. Till skillnad från när du handlar mat på hemmaplan kan det bli väldigt mycket dyrare att handla mat när du reser. Dels är det nästan alltid dyrt att handla mat på det transportmedel du har valt (oavsett om du åker tåg, flyg, färja eller liknande), därför är det alltid en fördel att ta med sig picknick eller handla mat innan du sätter dig på planet eller tåget eller båten. Dessutom är det en fördel för plånboken att inte alltid vända sig till restauranger för att hitta mat, de flesta orter har bra utbud i sina mataffärer också.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!