Så packar du inför resan

 

Många tycker att det är stressigt att packa inför resan. Det resulterar i för mycket packning eller fel packning. Med god framförhållning och planering kan du dock få till den perfekta packningen. Nyckeln är att packa kläder som passar i många situationer och i flera olika väderförhållanden. Här hittar du de bästa tipsen.

Rätt kläder för alla väder

Det sägs att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder. Det är omöjligt att veta exakt hur vädret kommer att bli på resan så därför är det bäst att packa kläder som klarar av ombytligt väder. Hos Garphyttan kan du köpa funktionella fritidskläder som passar till utomhusaktiviteter i alla sorters väder. Kläderna är funktionella såväl som estetiskt tilltalande. Många av fritidskläderna som du hittar på Garphyttans hemsida är anpassningsbara, vilket gör det enkelt att skala av eller bygga på flera lager om väderförhållandena ändrar sig. Med andra ord behöver du bara packa några få kvalitetsplagg inför resan. Fritidskläder är framför allt bra om du ska iväg på en populär vandringsresa eller göra andra friluftsaktiviteter. Högkvalitativa och bekväma friluftskläder passar dock till de flesta resor, även om du ska besöka större städer. Att klä sig bekvämt är viktigt om du ska promenera långa sträckor, oavsett om det är i naturen eller i en storstad.

Pass, pengar & plånbok

Nyckeln för en bra packning är att inte ta med sig för mycket. Det finns dock vissa saker som nästan alltid bör packas, nämligen pengar och viktiga identitetshandlingar. Pass eller internationellt ID-kort ska alltid med på resan. Tänk på att körkortet inte gäller som ID-handling. Pengar i form av kontanter är alltid bra att ha med sig, framför allt om du reser till länder där kort inte accepteras i samma utsträckning som i Sverige. Andra viktiga handlingar kan vara försäkringspapper eller information om medicinering. Om du behöver särskilda mediciner bör du givetvis packa med dem. Gällande toalettartiklar så går det ofta att köpa det mesta på plats, men det beror såklart på vart du ska resa. Om du ska iväg på en vandringsresa är det bäst att du packar med dig nödvändiga toalettartiklar i småformat.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!