Res och testa cabernet sauvignon

 

Cabernet sauvignon är världens mest odlade druvsort och uppskattas av vinproducenter och vinkonsumenter över hela världen. Läs vidare om du vill lära dig mer om denna spännande druva och få tips på hur du kan planera en vinresa på bästa sätt.

Förbered dig inför resan

Om du vill åka på en resa och besöka vingårdar där de odlar cabernet sauvignon är det viktigt att du förbereder dig. För att få ut det mesta av vinprovningarna på plats rekommenderar vi att du beställer cabernet sauvignon online hos Vinoteket först. På så sätt kan du bekanta dig med druvans aromer och karaktär. Beställ gärna cabernet sauvignon från olika länder och vinregioner för att skapa dig en bättre uppfattning om den här mångfacetterade druvsorten

Åk till Bordeaux – druvans födelseplats

Cabernet Sauvignon kommer ursprungligen från Bordeaux i södra Frankrike. Cabernet Sauvignon är tillsammans med Merlot de viktigaste druvsorterna i de världskända Bordeauxvinerna. Att resa till Bordeaux är således ett måste om du vill lära dig mer om vin och om världens mest odlade druva.

Res runt i världen

Efter Bordeaux kan du med fördel besöka andra vinregioner där druvan odlas. Eftersom det är en lättodlad och populär druva kan du hitta den i nästan alla vinproducerande länder, inklusive USA, Chile, Australien och Sydafrika. Många länder tillverkar en så kallad Bordeauxblend som inspireras av Frankrikes kända vin. Vinerna från andra vinområden än Bordeaux skiljer sig en del från originalet och från varandra på grund av skillnad i klimat, jordmån och tillverkningstekniker. Testa själv så får du se!

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!