Upptäck Sverige

 

När folk ska ut och resa så tänker de ofta väldigt stort och resorna är till destinationer som ligger väldigt långt bort. Men man ska inte underskatta landet som vi bor i. Sverige har nämligen väldigt många intressanta och spännande resmål som man kan besöka för en billig peng. Det är väldigt fördelaktigt att hålla resan inom landet rent ekonomiskt, men man ska inte glömma att det även är bra för klimatet om man håller nere på resandet. Det finns såklart sätt på vilka man kan klimatkompensera med idag om det är så att man ska flyga en längre sträcka. Men det absolut bästa är ju faktiskt om man avstår från att göra de långa flygningarna helt och hållet.

Flyga inom Sverige

Om man vill flyga inom Sverige när man ska semestra så kan man göra det. Det finns många inrikesflyg till trevliga platser så att man kan upptäcka lite av den svenska historian och kulturen. Till exempel är flyg Stockholm Luleå väldigt populärt på vintern eftersom man kan åka skidor där. På sommaren kanske man hellre vill flyga söderut och det finns en väldigt trevlig flygplats både i Malmö och i Ängelholm.

Åka båt på semestern

Om man vill åka båt på semestern så finns det också många olika alternativ. Man kan bland annat åka på en kryssning och uppleva olika platser samtidigt som man får andas frisk havsluft under tiden. Det här är en perfekt utflykt som man kan göra med hela familjen. Det enda man ska vara förberedd på är att det finns de som kan bli sjösjuka och därför bör man alltid ha med sig tabletter mot detta.

Köra bil till ett spännande ställe

Det finns många platser som man kan upptäcka med bilen. Det här är såklart inte världens bästa färdmedel om man ser till klimateffekterna, men man kan ju försöka köra med måtta. Det är väldigt vackert att köra genom svenska landskap och om man kör bil kan man ju stanna på platser längs vägen som man kanske inte hade upptäckt om man hade åkt buss eller flyg.

Gör en cykelsemester nästa sommar

Något som är väldigt populärt idag är att man åker på cykelsemester. Det finns väldigt många fördelar med det här, bland annat så är det bra för klimatet men man ska inte glömma de ekonomiska fördelarna med att bara packa en väska och hoppa upp på sadeln. Sedan är det även något som är väldigt bra för kroppen. Man behöver inte cykla snabbt för att cykling ska ha positiva hälsoeffekter, så ge dig ut på en cykelsemester och investera i ditt eget välmående nästa gång det är dags för att ge sig ut på semester i de svenska landskapen.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!