Packa som en backpacker

 

Att resa som backpacker är onekligen ett unikt sätt att resa, som inte passar för alla. Det gäller att man inte har något emot motion, då man kommer att gå mycket, och att man inte heller har så hårda krav på hygien eller standard på boende. Om man är villig att gå med på de sakerna kan dock backpacking vara ett sätt att uppleva länder man aldrig annars hade kunnat uppleva, och lära känna människor man aldrig annars hade lärt känna.800px-Urban_backpacking

Det som tydligast signalerar till andra att man är en backpacker är just den stora ryggsäcken man bär med sig, där man förvarar alla sina ägodelar under resans gång. När man ger sig av på en backpackerresa gäller det därför att man packar smart. Ett sätt att göra det är att börja med en i princip tom ryggsäck, där man bara har packat det absolut nödvändigaste, som pass, kontokort, försäkringskort, biljetter och annat. Tanken är då att man köper allt man behöver under resans gång. Andra ser resan som ett bra sätt att rensa i garderoben. De packar gamla t-shirts, håliga underkläder och utslitna strumpor, som de sedan kan slänga i takt med att de köper nytt på resan. När de återvänder hem har de således bytt ut hela sin ursprungliga packning, och kommer hem med nya kläder och nya minnen.

Några saker är dock bra att ha med sig redan från början. Det gäller till exempel en tålig vattenflaska. Det finns många bra vattenflaskor för backpackers, som man till exempel kan hänga från bältet. Något annat som kan vara bra att ha från dag ett är ett par kängor av bra kvalitet, som tål långa vandringar. Det kommer ens fötter att tacka en för i längden.

Även om backpacking är ett av de billigaste sätten att resa, går det ändå åt mycket pengar, eftersom man ofta är borta månader i sträck och inte har någon inkomst under den tiden. Det krävs därför en ganska stor budget inför en sådan resa. Om det är din dröm att åka på en backpackerresa, men du inte har tillräckligt med sparade pengar, Advisa.se.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!