Packa för en bekväm resa

 

Att flyga kan vara spännande de första gångerna man upplever det, men efter ett antal resor tycker de flesta bara att långa flygningar är ett hinder som man ska ta sig över för att komma fram till sin destination. Trånga utrymmen, högljudda medpassagerare, dålig eller dyr flygplansmat och torr och kall flygplansluft är bara några saker som kan göra de timmar man tillbringar ombord mer eller mindre otrevliga. Om man packar på rätt sätt behöver dock resan inte bli fullt så obekväm.frog-1033313_960_720

Om man lätt stör sig på barn som skriker, medpassagerare som pratar högt eller brummandet från flygplansmotorerna är ett par öronproppar ett måste i handbagaget. De tar knappt upp någon plats alls, och väger nästintill ingenting, men kan göra stor skillnad för komforten på flygningen. Det finns därför ingen anledning att inte packa med dem. Alternativt, om man tycker om att lyssna på musik, kan ett par hörlurar av bra kvalitet som är ”noise cancelling”, det vill säga som stänger ute ljud, vara ett bra alternativ. Vill man passa på att sova ombord är öronproppar eller hörlurar i kombination med en resekudde oslagbart. Vilken resekudde man föredrar beror på personlig smak, och det finns alltifrån kuddar som täcker ögon och öron till uppblåsbara kuddar som tar upp lite plats i väskan. För att göra det lättare att somna kan det också vara en bra idé att ha bekväma kläder på sig – undvik till exempel att resa i tajta jeans eller kläder som lätt skrynklar sig. Något annat man kan tänka på är att luften ombord oftast blir kall. Det kan därför vara bra att ha flera lager av kläder på sig – det är bättre att ta av sig ett lager om det blir för varmt, än att frysa under hela flygningen.

Om man ska flyga en längre sträcka är det också en bra idé att ta med sig frukt eller något annat att äta. Detta gäller särskilt om man har barn.

Hur bekväm resan än var, tack vare dessa knep, är det dock nästan alltid skönt att komma fram, och ett av de bästa sätten att pusta ut efter resan och tvätta bort allt resdamm är att ta ett varmt bad. Om du inte har ett badkar hittar du ett stort utbud på Buildor.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!