Vad kan du se på safari i Kenya?

 

När man nämner ordet safari är det lätt för de flesta människor att få upp drömlika bilder från något av de östafrikanska länderna. Stekande savanner med galopperande zebror, mäktiga elefanter som lunkar med snabeln om svansen på led och en grupp lejon som smyger i bakhåll på betande antiloper – vad ser du?

Djurlivet i Kenya

Den största anledningen att åka till Kenya eller närliggande Tanzania, Uganda och Sydafrika brukar vara djurlivet. Att få se de exotiska djuren som tyvärr är på kraftig nedgång är en dröm för många, en dröm som kanske bara kan bli sann genom att åka på ett safari. Det kan vara svårt att få en skymt av lejon, elefanter, giraffer och noshörningar i sitt naturliga element utan en guide som känner till deras levnadsmönster. Det gäller också att åka under rätt säsong då djurlivet är aktivt och sprudlande.

Naturen i Kenya

Områdena runtom i Kenya som många väljer att åka på safari i skiljer sig dessutom mycket åt. Du kan välja bland nationalparken Masai Mara, den slocknade vulkanen Mount Kenya och självklart Afrikas största sjö, Victoriasjön. Klimatet varierar från tropiska stränder till en mäktig dalsänka som innehåller gamla vulkaner och friska sjöar. I söder hittar du savanner medan du i norr finner halvöken och ändlösa stäpper. Vill du se de fascinerande nil-krokodilerna får du åka norrut till gränsen mot Etiopien där de frodas i Turkanasjön.

Ngorongoro Conservation Area , Tanzania - February 13, 2008: Jeep safari in Africa, travelers, tourists photographed wild lions family. Carnivorous wild animals in wildlife move away from jeeps with day trippers.

Människor och kultur

Befolkningen och kulturen i Kenya är lika fascinerande som deras natur och djur. När du åker på safari kan du, om du är riktigt vågad, också bo i tält och andra enkla lösningar hos en familj i någon av byarna längs med vägen. Detta kommer att ge dig insikt om en helt främmande och spännande kultur samt ge dig ett minne för livet. Med Nyati safari kan du också välja att bo i en betydligt lyxigare bungalow under tiden du reser. Detta kanske är ett alternativ för dig som behöver lite bekvämligheter men ändå vill ta del av ett äventyr.

Välj vad du vill uppleva

När du börjar planera ditt afrikanska äventyr kan det vara bra att veta vad det är som just du vill uppleva. Eftersom länderna är stora och ett safari ofta följer en planerad rutt kan du redan på förhand finna information och alternativ som passar just dig. Vill du helst uppleva äventyren till havs längs med kusten eller vill du se de olika människornas traditionella liv på stäpperna? Vill du vakna upp till soluppgången på toppen av det mäktiga Mount Kenya eller är det framför allt den mycket svårspanande noshörningen som du drömmer om att se?

Liknande upplevelser på andra platser

Ordet safari har såklart en stark anknytning till just Östafrika och Kenya samt Tanzania, men om du är lite äventyrlig och får mersmak efter ditt äventyr kan du finna liknande upplevelser på andra exotiska platser. Många glömmer att det finns en fascinerande värld av is med lika spännande djur som du finner på Afrikas savanner. Du kan exempelvis åka på isbjörns-safari eller valsafari och se flera av dessa bjässar i sitt hårda levnads-klimat. Sydpolen kanske lockar – där finner du de speciella och vackra kejsarpingvinerna som överlever där ingen annan gör.

Förbered dig för ditt livs äventyr

Förverkliga dina drömmar innan det är för sent. Vi vet att klimatet förändras och att många djurarter får svårare och svårare att överleva för varje år. Åk på ditt livs upplevelse och ta del av en helt ny värld. En safari blir ett äventyr du aldrig kommer glömma.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!