Kombinera jobb med resor

 

För de flesta i Sverige är semesterveckorna under sommaren en välbehövlig paus från allt vad jobb heter, och många väljer att helt isolera sig från vardagen genom att undvika mejl och sociala medier, och stänga av mobilen. För andra är semester en omöjlighet, och även under sina lediga veckor håller de sig uppkopplade och jobbar. Det senare brukar framförallt gälla landets egenföretagare.

Enligt en undersökning som Visma genomfört tillsammans med Företagarförbundet Fria Företagare jobbar hela 83 procent av egenföretagarna i Sverige under sin semester. Av alla företagare som svarade på enkäten arbetade 34 procent ett flertal semesterdagar, och hela 20 procent svarade att de arbetade under hela semestern.blogging-336376_640

Även om detta kan låta som en mardröm för många anställda, är det långt ifrån alla företagare som jobbar på semestern för att de måste. Tvärtom är det så att många företagare upplever att de har mer balans i livet sedan de blev egna, jämfört med när de var anställda – trots att de får arbeta på semestern och aldrig helt är lediga. En av de som inte har något problem med det är Rickard Eriksson, en erfaren IT-entreprenör som bland annat startade och drev ett av de tidiga sociala nätverken, Lunarstorm. Under sina semestrar arbetar Rickard mellan två och tre timmar varje dag. Han ser det dock inte som en belastning, utan ett sätt att hålla hjärnan igång även på semestern. Han menar också att han får inspiration till nya idéer när han vistas i semestermiljöer, som han aldrig hade kommit på annars. En vanlig semesterdag för Rickard innebär att han tar det lugnt större delen av dagen, och samlar på sig jobb som han sedan klarar av under eftermiddagen. Sedan går han ner på stranden igen för att slappna av. Han passar också på att utnyttja den dötid som uppstår när man till exempel åker bil mellan olika resmål, då han till exempel kan prata affärer i telefon.

Det som har möjliggjort detta semesterarbete är naturligtvis den nya tekniken, som gör att man kan vara tillgänglig via mejl, telefon, videosamtal och på nästan alla andra tänkbara sätt. Vi gör ju allt fler saker digital idag, inte bara arbete, utan också dejting. Även om du inte vill jobba på semestern kan du använda den nya tekniken för att nätdejta också när du är ledig eller utomlands. Om du vill ha tips på bra dejtingsidor kan du gå in på Nätdejtingtips.se.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!