Klassiska roadtrips i USA

 

USA är ett land som drivs framåt av olja och bensin, vilket naturligtvis är en kontroversiell fråga ut miljösynpunkt. För vagabonder som drömmer om att göra en roadtrip i landet är det dock en stor fördel, eftersom det stora antalet bilar i landet har gjort USA till ett av de bästa länderna i världen att ta sig fram i med bil, särskilt om man vill se häftiga och vackra saker på vägen mot sitt mål. Det finns flera ikoniska roadtrips man kan göra i USA, men framförallt två har blivit kända, antingen för sin skönhet eller för sin status i film och populärkultur.

En av dem går längs med USA:s västkust och Highway 1, med start i San Francisco, och har blivit känd just för sin skönhet, som nämndes ovan. Faktum är att motorvägen som slingrar sig längs med den amerikanska västkusen har kallats en av världens vackraste kuststräckor, och det är inte svårt att förstå varför när man åker förbi sandstränder, branta stup och vilda vågor som kastar sig upp mot klipporna. Man kan också få se (och känna lukten av) den lokala faunan i form av sjölejon som ligger och dåsar i solen på stränderna.amboy_california_usa_hist-_route_66_-_2012_-_1

Ett bra slutmål för en resa längs med Highway 1 kan vara Los Angeles, om man inte vill fortsätta vidare söderut. På vägen dit kan man till exempel stanna till vid sevärdheter som Hearst Castle, Universal Studios och surfstaden Santa Cruz.

Även en annan ikonisk roadtrip har ofta Los Angeles som slutdestination, nämligen den som går längs med Route 66, från Chicago i öst till Los Angeles i väst. Denna roadtrip, som är på dryga 390 mil, är den resa man ska göra om man vill uppleva så mycket av USA som möjligt på en resa, då man kommer att resa genom så många som åtta olika stater: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona och Kalifornien.

Om du drömmer om att göra en eller båda av dessa roadtrips, men inte har tillräckligt med pengar för resan, kan det vara värt att låna pengar för att uppfylla din dröm. Om du bestämmer dig för att göra slag i saken, och behöver ett snabblån, ska du gå in på Snabbfinans.se, där du kan låna pengar snabbt och säkert.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!