Stilla din resfeber

 

Vad är egentligen resfeber? Ofta handlar det om den oro och nervositet man känner inför en kommande resa. Det kan vara svårt att sova och man kan hänga upp sig på detaljer som frågan om man har packat rätt saker. Det är även vanligt att gå igenom resplanerna som en besatt, för att man är rädd för att ha missat något.

Så hanterar du din oro
Vad handlar din resfeber om? Är du rädd för att glömma någon viktig sak i din packning, som kontaktlinser eller mediciner? Blir du osäker på om du har fått med dig allt du behöver? Skriv en lista på din packning, gå igenom den en sista gång och bocka av. Om du ändå oroar dig över packningen, se på listan om det finns med. Då slipper du packa upp allt igen.

Är du orolig över att missa din transport till flygplatsen, kanske genom att du försover dig? Många med resfeber är rädda för att väckarklockan inte kommer att fungera. Har du en extra väckarklocka? Sätt båda klockorna på ringning efter du har kontrollerat att de fungerar. Man kan även beställa telefonväckning. Ett annat bra tips är att förbeställa taxin från ett pålitligt bolag om man inte tänkt åka kommunalt.life-is-til-firestorm

Förberedelser är a och o
Genom att lägga fram alla kläder som du har tänkt resa i kan du spara tid på morgonen och samtidigt stilla resfebern. Lägg ut plaggen i den ordning du tar på dig dem. Underkläder, strumpor, byxor, tröja. Välj dina reseplagg med omsorg. Du bör använda naturliga material som andas så att du får en bekväm resa. här hittar du exklusiva kashmirprodukter som garanterar en lätt och praktisk resegarderob. Även bomull, silke och lin är naturliga material som garanterar bekväma reseplagg. När du har förberett dig väl är det lättare att koppla av och få en god natts sömn. Drick en kopp lugnande te om du har svårt att stressa ner.

Koppla av innan resan
Förberedelser är det lättaste sättet att förvandla resfebern till något produktivt. Gör listor och lägg fram det du behöver till resdagen. Sätt väckarklockor och planera din resväg. Kolla igenom din packning en sista gång. Stäng väskorna och placera dem vid ytterdörren. Kom ihåg att det går att köpa det mesta på plats, om du råkar glömma något. Lägg även fram dina reskläder. Försök att slappna av genom att dricka lugnande te. Ta gärna ett varmt bad eller en långpromenad. Att titta på film är också en avkopplande aktivitet som kan stilla oron. Resfeber får vi ofta när vi egentligen är exalterade över en resa. Det brukar släppa när man väl sitter på flyget eller tåget. Undvik att dricka alkohol, då det kan göra din nervositet värre.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!