Bästa resmålen i Sverige

 

Även om vi svenskar älskar att resa utomlands, framförallt till Kanarieöarna, Thailand och Grekland, är det många av landets befolkning som väljer att stanna i Sverige och uppleva den svenska sommaren på något av de resmål som vi allra helst besöker i vårt avlånga land.Kiviks_marknad

Ett resmål som har varit populärt en längre tid, men som har blivit välkänt för hela Sveriges befolkning på senare år, är Gekås i Ullared. Efter att programmet om det stora varuhuset började sändas 2009 har allt fler svenskar vallfärdat till vad många skulle kalla shoppingens mecka. Vissa väljer att hyra en stuga eller en campingplats i anslutning till varuhuset, och tillbringa flera dagar där. Det kan också vara nödvändigt för att hinna gå igenom alla avdelningar i lugn och ro. De flesta nöjer sig dock med att göra en dagsutflykt till Ullared, i en bil med mycket bagageutrymme, eftersom man garanterat inte kommer att åka därifrån tomhänt.

Ett annat mycket populärt sommarresmål är Smögen, som också kallas Västkustens pärla. Och det av en anledning – i Smögen kan man uppleva det bästa av skärgårdslivet på Östkusten. Förutom att besöka de små butikerna längs med Smögens brygga finns det gott om natursköna platser där man kan bada, sola och fiska, och i de många restaurangerna längs med vattnet kan man njuta av det bästa av det västkustska köket – skaldjur och fisk i mängder. Om du vill hitta ett bra hotell för er sommarsemester i Smögen bör du besöka Hotellsmögen.se.

Vill man åka så långt söderut som man kan komma men ändå hålla sig inom Sveriges gränser är Österlen rätt resmål. Österlen är ett område i Skåne som är mycket populärt som semesterort för svenskar. Här kan man njuta av den svenska sommaren på vackra stränder, med fantastiska fiskelägen och en rad olika turistattraktioner. I Österlen ligger till exempel Ale Stenar, som är Sveriges bäst bevarande skeppsättning, och Glimmingehus, som är inte bara Sveriges utan Nordens bäst bevarade medeltida borg. Dessutom kan man i Österlen besöka Kiviks marknad, som själva hävdar att de är Sveriges största marknad, med ungefär 100 000 besökare per år.

Att semestra i Sverige är miljövänligt. Dessutom får du ut det mesta av den svenska sommaren och får kanske uppleva en annan sida av Sverige. Prova det du också!

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!