Så skyddar du dig från inbrott när du är bortrest

 

Alla som råkat ut för ett inbrott vet hur tråkigt det är. Även om man ofta kan få pengar för det som försvunnit genom sin försäkring kan vissa saker vara närmast oersättliga. De har ett affektionsvärde som är större än det egentliga ekonomiska värdet. Filer på en dator är ett klassiskt exempel på det. Dessutom är det jobbigt bara att veta att någon varit i ens hem och rotat bland ens saker. I den här texten tipsar vi om vad du kan göra för att minska risken för inbrott när du är bortrest.

Husets svagaste punkt

Försök att tänka dig in i en inbrottstjuvs situation. Hur skulle du gå tillväga för att bryta dig in i ditt eget hus? När du vet vilka svaga punkter huset har kan du pröva att åtgärda dem. Kanske behöver du en ytterdörr med ett bättre lås? Kanske kan du göra det svårare för tjuvar att ta sig in genom att ta bort en uppställd stege? Vi ser ofta rubriker som; silver blev stuletnär villaägarna var på semester. Ett sätt att skydda sig från de tråkigaste effekterna av inbrott är att förvara sina mest värdefulla saker på ett säkert sätt. Till exempel i ett bankfack.

Skylta inte med din frånvaro

Det bästa skyddet mot inbrott är att ha ett hus som ser ut som om ni vore hemma. Det kan hjälpa att lämna ett par lampor tända, att ha en granne som skottar eventuell snö från infart och trappor och kanske en musikanläggning som står på. En överfull brevlåda är ett annat tecken på att människorna som bor i ett hus har varit borta ett tag. Se därför till så att den blir tömd medan ni är på semester. Ett mer ambitiöst tips är att ha en bil parkerad utanför huset, det har ofta en starkt avskräckande verkan på inbrottstjuvar.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!