Perfekta weekendresmål i Europa

 

När man ska på en weekendresa behöver man inte söka sig längre bort än till vår egen kontinent. Eftersom resan bara varar under fyra, tre, eller kanske till och med bara två dagar, vill man självklart slösa så lite tid som möjligt på att flyga till och från resmålet. Dessutom fullkomligt kryllar det i Europa av vackra städer med rika historier, som alla förtjänar ett besök.

Det klassiska resmålet för en romantisk weekendresa är Paris, kärlekens huvudstad. Här kan man lätt tillbringa en dag med att bara strosa omkring på gatorna och insupa atmosfären, men vill man kan man också fylla sina dagar till bredden med aktiviteter och sevärdheter. Klassikerna i Paris som är ”måsten” under ett besök är Louvren, Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dame och Sacre Cœur. Paris är också välkänt för sin shopping, och den kanske mest exklusiva shoppingen i staden kan du hitta längs paradgatan Champs-Elysée. Under ett besök i Paris bör man självklart passa på att prova så mycket man kan av det franska köket.

I Tjeckiens huvudstad Prag hittar du allt, men framförallt historia. De gamla delarna av Prag är nämligen mycket väl bevarade, så det finns mycket arkitektur att titta på under promenader runt om i staden. Dessutom finns i Prag ett av världens största medeltida slott. Den som fort blir mätt på historia hittar dock annat som kan locka, till exempel shopping på stadens marknader, och ett livfullt krogliv fyllt av tjeckisk öl.Perfekta weekendresmål i Europa 1

I en annan östeuropeisk huvudstad, Budapest, kan man njuta av varma termalbad. Överhuvudtaget finns det många badhus i Budapest, och ett besök till något av dessa rekommenderas starkt. Floden Donau rinner rakt igenom staden och delar den i en västhalva, Buda, och en östhalva, Pest. Över floden löper en mängd vackra broar, och även mycket annan vacker arkitektur, till exempel i form av palats. När man tittar på arkitekturen i Budapest ska man titta nära, eftersom man på flera ställen kan se skador i byggnadernas fasader från kulor som avfyrats i staden under andra världskriget.

Dessa tre städer är bara en bråkdel av de många intressanta resmål i Europa som är perfekta för en weekendresa. Andra som kan rekommenderas är Lissabon, Madrid, Dublin, Köpenhamn och Krakow, för att bara nämna några. Så åk ut och res!

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!