Planera ditt bagage efter reseförutsättningarna

 

Varje resa är unik. Därför behöver också din packning vara det. Vi är alla olika, och har olika erfarenheter. Den som gjort lumpen brukar till exempel vara väldigt bra på att packa utrymmeseffektivt och med en bra grundplan. Den som inte har det kan dock behöva lite hjälp på vägen. För att lära dig att planera din packning är det viktigaste att se över vad det är för resa du ska göra, och sedan sträva efter att ha med dig så lite saker du kan. Väl på plats ska du inte sakna något, men det är också klokt att inte ha med för mycket.

Den korta affärsresan

Om du ska åka någonstans över en eller ett par dagar är ett så litet bagage som möjligt alltid att rekommendera. Du sparar pengar på det om du kan undvika att betala för incheckat bagage. Du minimerar också risken för att tappa bort något plus att alla transits blir enklare och tar mindre tid i anspråk. För en riktigt kort resa kan det räcka med att du köper en bra laptopväska för att ha dator och eventuella dokument i. Om du är borta en helg kan du behöva växla upp till en så kallad weekend bag som du bär med dig som handbagage. Tänk dock på säkerhetsreglerna när du flyger och skaffa reseförpackningar med tandkräm och liknande.

Shoppingresan

Om du ska åka någonstans en vecka eller två behöver du givetvis mer bagage. Tänk dock på att det i många fall blir enklast och billigast att köpa saker på plats. Om du ska på en solsemester så kan du i de flesta fall få tag på billiga shorts och flip-flops på destinationen hellre än att släpa med dig det hemifrån. Om du dessutom tänkt shoppa mycket dit du ska, oavsett om det är Thailand eller London, så är det en smart strategi att ha minst halva väskan tom när du åker. På så sätt slipper du betala för övervikt när det är dags att åka hem. Och du kan dessutom prioritera om och slänga de billiga semesterkläderna du köpt så att du istället får plats med de riktiga fynden du kommer gilla även när du är hemma.

Familjesemestern

En av de svåraste packningsplaneringarna är när ni åker någonstans hela familjen. Särskilt om ni har små barn med er. Här blir det extra viktigt att prioritera, men på ett sätt som gör att ni inte missar något viktigt. För att minimera packningen gäller det att noga tänka över vad det kommer bli för väder och sedan plocka bort de där sakerna som gärna packas ”utifall att”. Dina barn kommer inte behöva sina vinterjackor på Teneriffa i juni. Det är dessutom så att det är få resedestinationer som är så pass efter att det inte går att kompletteringshandla saker på plats. Det är till exempel smartast att bara ta med tillräckligt med blöjor för att klara resan och sedan köpa ett nytt paket när ni är framme.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!