Planera inför spa-helgen

 

Det finns få saker i livet som är så avkopplande som en dag eller en helg på ett spa. Oavsett om du föredrar massage eller ansiktsbehandling, brukar den rätta terapeutiska massagebehandlingen vara den som mest passar din kropps behov och dina personliga preferenser.

För att få ut det mesta möjliga av din spa-helg, följer här några tips som kommer göra din helg helt underbar och härlig!

Förbered och planera

De flesta spa har en lång lista med saker du kan välja mellan. Det kan vara allt från manikyr/pedikyr till ansiktsbehandling till en massage eller en tångbehandling. Om du har en stramare budget bör du hålla ögonen öppna för olika rabatter och erbjudande. En del spaanläggningar har till exempel erbjudande om att bo tre nätter, men betala för två. Ta tillfället i akt när det erbjuds. Tänk dock på att de flesta spabehandlingarna oftast blir en tilläggskostnad, men vem vet du kanske har tur och hittar ett erbjudande där allt ingår?

Fundera även på om du vill åka ensam eller tillsammans med någon. Åker du dit tillsammans med din partner, så bör du se till att packa lite snygga kläder för kvällarnas middagar och kanske några extra speciella underkläder för de där riktigt romantiska stunderna. Följ länken till urvalet här.

Det är inte bara viktigt att förbereda allt runt omkring spavistelsen, utan det är även av högsta vikt att förbereda din kropp för vad som komma skall. Utöva till exempel lite yoga för att sträcka ut dina muskler morgonen innan. Det är också bra att inte äta allt för tung mat dagen innan du ska åka. Om du känner dig för tung i magen kommer du ha svårare för att slappna av och njuta av hela spaupplevelsen.

Fortsätt med spakänslan hemma

När du väl har tillbringat ett par dagar på ett avslappnande spa, är det viktigt att du håller kvar i denna känsla. Det kan vara lätt att direkt komma in i samma gamla vanor och mönster. Det är också lätt att du förstör din manikyr och att dina muskler blir stressade.

Det bästa är att be om hjälp, så det inte blir för mycket för dig när du kommer hem och att den härliga spakänslan försvinner på ett kick. Låt din familj hjälpa till med städ och matlagning, be dina föräldrar om hjälp med barnen, så du kan fortsätta att ha den utvilade känslan i kroppen ett bra tag till.

Varför inte ordna ett spa hemma? Be din partner och familj att ge dig lite tid för dig själv. Skaffa barnvakt, så du kan koppla av i ett varmt bad med härliga produkter. Att få tiden för sig själv är guld värt och är verkligen något som förlänger själva spaupplevelsen.

 
 
 
 
 
 

Resmål runt om i världen!